Over ons

Intercultureel Medisch Adviesbureau

interMAB is een onafhankelijk intercultureel medisch adviesbureau met een bijzondere focus op letselschadeslachtoffers. Wij leveren interculturele diensten door (bi-culturele) zorgprofessionals met expertise uit de klinische praktijk. Deze kijken niet alleen naar de medische kant, maar ook naar de etnische en culturele achtergronden van letselschadeslachtoffers. Dit maakt ons uniek op het gebied van interculturele diensten aan cliënten. Tevens zijn onze medisch specialisten in te schakelen voor medische expertises, second opinions, haalbaarheidsonderzoeken en verzekeringsgeneeskundig onderzoek.
Wij werken niet rechtstreeks voor particulieren, maar uitsluitend in opdracht van advocaten, letselschadebureaus, verzekeraars en andere zorgprofessionals.

Onze missie

Wij ondersteunen onze cliënten optimaal met onderbouwde medische adviezen op het gebied van letselschade, waarbij we de culturele aspecten meenemen in het advies hetgeen zal resulteren in een helder en begrijpelijk advies voor zowel de belangenbehartiger/schaderegelaar als de cliënt. Desgewenst kunnen we cliënten zelf spreken en beoordelen in eigen taal en cultuur. Op verzoek kunnen we 1 medisch adviseur inschakelen in gemeenschappelijke opdracht van alle betrokken partijen.

Onze kernwaarden

interMAB is zich zeer bewust van de kwetsbaarheid van haar cliënten. In alle gevallen staan bij interMAB de volgende kernwaarden centraal:

Onafhankelijkheid: Onze medisch specialisten zijn onafhankelijk en nog werkzaam in de kliniek of hebben ruime klinische ervaring.
Deskundigheid en maatwerk: Wij leveren werk af dat optimaal is afgestemd op de behoeftes van onze opdrachtgever en zijn of haar cliënt.
Inlevingsvermogen en sensitiviteit: Wij zijn ons bewust van de mens achter elk dossier. Wij vertalen dit in een medisch advies, waarin een cliënt zichzelf herkent en zich begrepen voelt.
Snel: Wij streven ernaar om binnen 10 werkdagen medisch advies uit te brengen. Indien een cliënt fysiek gezien moet worden zal het mogelijk langer duren.
Bereikbaarheid: Ons secretariaat is altijd bereikbaar. Ook onze medisch adviseurs zijn vrijwel altijd met één telefoontje direct aanspreekbaar voor vragen of overleg.